Biografie

Rita Young is een allround zangeres en tevens een voortreffelijk presentatrice. Ze heeft een bühne-ervaring van 50 jaar. Heeft veel talent ontdekt, door haar eigen shows en het Vlaardings Songfestival, dat zij in 1989 heeft opgericht. Bekende namen die hun eerste stappen bij haar gezet hebben, Helemaal Hollands, Frans Bauer, Vinzzent etc. In 2009 bestond het festival 20 jaar en is daarna opgeheven.

Zij organiseerde ook veel acties voor diverse goede doelen, meestal met medewerking van een keur aan artiesten, met als regelmatige verschijning Lee Towers.

Onderscheidingen.
Zij kreeg in 2003 voor haar inzet een gouden stadsspeld van de Gemeente Vlaardingen en later in datzelfde jaar ontving zij uit handen van Burgemeester Stam voor alle goede doelen acties ook nog een Koninklijke onderscheiding. Dit allemaal tijdens een optreden in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. In 2004 nam zij afscheid van de showbusiness, om daarna in 2008 weer terug te keren op het podium. Haar repertoire bestaat uit, mooie ballades, evergreen's, country and western en feestrepertoire.
Zowel in het Nederlands als Engels of Duits.
Show voor Senioren “Zoveel Liedjes”
Deze show varieert van Reisje langs de Rijn tot Frans Bauer. Dit doet ze met heel haar hart en dit draagt zo over op het publiek. In haar optreden is veel variatie, aangepast aan het aanwezige publiek. Van hedendaagse artiesten, of artiesten uit het verleden, met hoofdzakelijk Nederlands talig repertoire.

Presentatrice/Gastvrouw
Voor bruiloften, partijen, braderie of showprogramma’s, is Rita Young een graag geziene gaste. Zowel als zangeres of presentatrice. Sinds 2008 organiseert zij in Vlaardingen de familieshow Muzikaal Onthaal. Hierin treden diverse gastartiesten op en Rita fungeert als gastvrouw/zangeres en doet de presentatie.

CD Forever Young
30 mei 2010 werd haar nieuwste CD in de show uitgereikt door haar goed vriend Lee Towers. Deze CD heeft ervoor gezorgd, dat Rita regelmatig te beluisteren is bij diverse radiostations maar ook op TV te zien is.

Wereldrecord. Op 3 juni vierde zij haar 50 jarig jubileum in winkelcentrum de Loper. Hieraan werkte vele artiesten mee, zoals Lee Towers, Lobo, Donna Lynton e.v.a.
Tijdens deze show werd ook het wereld record rolstoel polonaise gevestigd.

De 73 jarige Rita Young hoopt met meeslepende wals 'Ik Weet Niet Goed' een hit te scoren!

Rita Young is een allround zangeres. Haar repertoire bestaat uit mooie ballades, evergreens, country and western en feestrepertoire, zowel in het Nederlands, het Engels en het Duits. Tevens is Rita een voortreffelijke presentatrice. Ze heeft een bühne-ervaring van 50 jaar.

Rita heeft veel talenten ontdekt, door haar eigen shows en met het Vlaardings Songfestival, dat zij in 1989 heeft opgericht. Bekende namen die hun eerste stappen bij haar gezet hebben, zijn: Helemaal Hollands, Frans Bauer, Vinzzent en vele anderen.

Rita Young organiseerde ook veel acties voor diverse goede doelen, meestal met medewerking van een keur aan artiesten, zoals Lee Towers.

Zij kreeg in 2003 voor haar inzet een Gouden Stadsspeld van de Gemeente Vlaardingen en later in datzelfde jaar ontving zij uit handen van Burgemeester Stam ook nog een Koninklijke onderscheiding voor de goede doelen acties. Beide gebeurtenissen vonden plaats tijdens een optreden in de Stadsgehoorzaal te Vlaardingen. In 2004 nam zij afscheid van de showbusiness, om daarna in 2008 weer terug te keren op het podium.

Op 13 oktober 2011 heeft Rita de Stichting Muzikaal Onthaal Vlaardingen opgericht waar vanuit zij evenementen voor ouderen organiseert, zoals de ‘Muzikaal Onthaal Show’, met artiesten. En ook 'Mag Ik Deze Dans Van U?' met als doel mensen van een zorggroep zich te laten bewegen op haar muziek.

Tot op de dag van vandaag presenteert Rita het radioprogramma 'Muzikaal Onthaal' bij Omroep Vlaardingen. Dat Rita op haar leeftijd niet stilzit bewijst ze doordat ze weer een single heeft opgenomen en wel in de Highwaves Studio. De single heet 'Ik Weet Niet Goed', waarmee ze op haar 73e jaar nog een hit wil scoren. De muziek en tekst zijn van Johny Neirinck. De productie en het arrangement van Peter van Leerdam en de uitgeverij is Magma Music'. UltimateDisk verzorgt de cd-persing, release en de promotie.

De single 'Ik Weet Niet Goed' is een meeslepende wals die het op de dansvloer goed zal doen. De single presentatie (cd-overhandiging door Saskia & Serge) is op 24 september aanstaande in Partycentrum Prikkewater te Vlaardingen.

In eind 2018 scoorde Rita Young bijzonder goed met haar singles “Las Palmas”.
Deze laatste productie behaalde toch een 1e plaats en eindigde op de 21 plaats in de top 1000.